top of page

Studenti odsjeka za socijalni rad uzeli učešće u Međunarodnoj Ljetnoj školi


Summary: Students of Department of social work took part in 21. International Summer School of University. Goal of the School was to strengthen the capacity of 30 to 50 students, academic experts and non-academic community for implementation of method for qualitative research through provided theoretical basis and practical application of methods.


Studenti odsjeka za socijalni rad, Filozofskog fakulteta u Tuzli, uzeli su učešće u 21. Ljetnom Univerzitetu, Međunarodnoj ljetnoj školi " Metode kvalitativnih istraživanja i transdisciplinarna saradnja. " Ljetna škola trajala je od 06.6. do 10.6. 2016. godine. Ljetna škola sastojala je se od predavanja, individualnih prezentacija i intenzivnih praktičnih seminara na teme koje su planirane kako bi studenti i ostali zainteresovani dobili osnovna znanja o kvalitativnom istraživanju i transdisciplinarnoj saradnji, kao i pisanju prijedloga projekata te diskusiji i individualnoj prezentaciji. Svaka sesija bila je mješavina predavanja, radionica i diskusije. Prisutni studenti imali su priliku aktivno učestvovati u radu Ljetne škole, diskutujući i postavljajući pitanja predavačima, a rad u malim grupama rezultirao je povratnom informacijom o zainteresovanosti studenata za ovu vrstu istraživanja i o potrebi širenja znanja iz ove oblasti, sa posebnim akcentom na transdisciplinarnost i kvalitativna istraživanja.


Partneri u projektu bili su Univerzitet u Tuzli, Ministarstvo za rad,socijalnu politiku i povratak, Udruženje Građana " Vive Žene " Tuzla, Univerzitet primjenjenih znanosti Švicarska, Institut za socijalno planiranje i organizaciju Švicarska.

Međunarodna ljetna škola kompletno se finansirala iz sredstava programa SCOPES.

Zadnjeg dana Ljetne škole, svim učesnicima su uručeni Certifikati o učešću.





Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page