top of page

UDRUŽENJE SOCIJALNIH RADNIKA "SOCILLIBRIUM" U SARADNJI SA STUDENTSKIM TIMOM "PROSVJET

Udruženje socijalnih radnika "Socillbrium" u saradnji sa tuzlanskim studentskim timom "Prosvjetitelj" organizovao je prvu humanitarnu prodajnu izložbu "Crteži humanosti i dobrote" u prostorijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.


Novac od prodaje crteža bit će upućen u svrhu liječenja sedmogodišnjeg Evelina Alajbegovića iz Kaknja, koji boluje od tumora na mozgu i za čije liječenje je potrebno 130,000, KM. Pored sedmogodišnjeg Evelina, određeni dio novca bit će upućen i na račun Adema Jusića, četverogodišnjeg dječaka iz Gračanice koji ima ozbiljno oštećenje vida i svakim danom je sve gore i gore. Novac je potreban za kontinurano liječenje i preglede koje Adem mora da obavi. Koordinator studentskog tima „Prosvjetitelj“ Glavić Almir razgovarao je sa ocem Adema Jusića i dobili smo dozvolu za rad na njegovom slučaju.

Na prvoj humanitarnoj izložbi od prodaje crteža i nakita izrađenog od strane M&A Jewerly iz Gradačca, prikupljeno je ukupno 105,00 KM.

Ovim putem pozivamo sve medije, i širu javnost, kao i studente da se odazovu našim narednim humanitarnim akcijama "Crteža humanosti i dobrote" a naredni termini realizacije istih bit će objavljeni na ovoj facebook grupi.


Zahvaljujemo se Osnovnim školama "Lukavac grad", te "Prvoj" i "Drugoj" Osnovnoj školi iz Živinica, izradi nakita M&A jewerly, te svim studentima i osoblju koji su se odazvali akciji. Nadamo se da će i ostale škole pratiti primjer i odazvati se našoj akciji.


Ovo je prvi u nizu projekata koje novoosnovano Udruženje socijalnih radnika "Socillibrium" na čelu sa predsjednikom Almirom Glavićem te potpredsjednikom Mirhadom Hasanovićem planira sprovoditi u narednom periodu. Nadamo se dobrom odzivu studenata ali i drugih na naše naredne projekte.



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page